Nevroendoskopija pri bolnikih z intraventrikelnim možganskim tumorjem - Koršič, Marjan (Endoskopska revija, 2007)
Članek prikazuje uporabnost in nekatere omejitve nevroendoskopije pri bolnikihs tumorjem v ventriklu. V prvem primeru je šlo za bolnika brez hidrocefalusa, v drugem pa za bolnika s hidrocefalusom. Pri drugem bolniku je bila kot kirurško zdravljenje hidrocefalusa uspešno narejena tudi ventrikulostomija. Natančno patohistološko diagnozo smo dobili samo pri prvem bolniku. Kljub omejitvam je nevroendoskopija uporabna in v določenih primerih metoda izbire tako pri diagnostiki kot pri zdravljenju intraventrikelnih tumorjev.
Keywords: možgani; neoplasm; tumor; kirurško zdravljenje; endoskopska kirurgija