Sečišče politike in prava, politologije in pravoznanstva - Igličar, Albin (Teorija in praksa, 2022)
Sečišče med politiko in pravom, in zato tudi med politologijo in pravoznanstvom, je na področju delovanja države. Državna oblast zagotavlja pravu obvezno moč in učinkovitost. Pravo zamejuje politične procese in institucionalizira človekove pravice. Vpliv političnih interesov se izraža prek zakonodajne politike, pravno racionaliziranje politike pa v delovanju pravne države.
Keywords: Politične vede; politologija; Pravo; pravoznanstvo