Novi izzivi čezmejnega vročanja in dokazovanja - Baghrizabehi, Denis (Podjetje in delo, 2021)
Avtor v prispevku jedrnato povzema temeljne razloge, ki so narekovali sprejetje prenovljenih uredb o čezmejnem vročanju in pridobivanju dokazov v civilnih in gospodarskih zadevah. Z analizo težav dozdajšnje ureditve in ključnih rešitev, ki jih prinaša prenova, so mestoma poudarjeni oziroma napovedani prihodnji (morebitni) izzivi, s katerimi se bodo srečali deležniki omenjenih postopkov.
Keywords: cross-border service of documents; čezmejno vročanje; legal aid; pravna pomoč; pridobivanje dokazov; Regulation 2020/1783; Regulation 2020/1784; service of documents abroad; taking of evidence; Uredba 2020/1783; Uredba 2020/1784; vročanje v tujino