Return to the origins - Kovačev, Asja Nina (Muzikološki zbornik, 2009)
Psihoanaliza sprva ni posvečala posebne pozornosti glasbi. Vendar so se taka stališča do danes spremenila. Neopsihoanalitik Carl Gustav Jung je bil navdušen zlasti nad Wagnerjevimi dramami, nad njegovimi tematskimi analizami mita, nad vodilnimi motivi in mističnimi prizori.
Keywords: arhetipi; kolektivno nezavedno; miti; mythology; simboli; symbol; vodilni motivi