The dynamics of research of instrumental traditional music at the Institute of Ethnomusicology at the Scientific Research Centre of the Slovenian Academy of Sciences and Arts in past and present - Turk, Teja (Muzikološki zbornik, 2020)
V prispevku so predstavljene raziskave inštrumentalne ljudske glasbe v slovenskem prostoru, ki so jih doslej opravili sodelavci Glasbenonarodopisnega inštituta ZRC SAZU, in razpoložljivi zvočni viri, ki so na voljo za raziskovanje inštrumentalnih ljudskoglasbenih praks. Prikazane so usmeritve raziskovalcev, ki so vplivale na interpretacije zbranega in že analiziranega gradiva.
Keywords: 78 o/min; 78 rpm; field recordings; Glasbenonarodopisni inštitut; gramofonske plošče; gramophone records; Institute of Ethnomusicology; instrumental traditional music; inštrumentalna ljudska glasba; raziskovanje; research; Slovene ethnomusicology; slovenska etnomuzikologija; terenski posnetki