Eduard von Lannoy - Suppan, Wolfgang (Traditiones (Ljubljana), 1999)
Avtor v prispevku obravnava nekatere zanimive podrobnosti iz življenja in dela avstrijskega skladatelja in dirigenta Eduarda von Lannoya (1787-1853). Lannoyev oče je leta 1808 kupil grad Viltuš pri Mariboru in tu je Lannoy pogosto bival v poletnih mesecih, sicer pa je deloval v Gracu in na Dunaju
Keywords: Lannoy, Eduard von, 1787-1853; avstrijski skladatelji; folk music; ljudska glasba