Življenje in delo Vide Taufer - Božič, Boštjan (Jezik in slovstvo, 2004)
V pričujočem članku bomo obudili spomin na življenje in delo pesnice Vide Taufer (1903-1966), ki je začel kljub obetavnim kritikam za časa življenja po njeni smrti naglo bledeti. Vida Taufer, ki jo odlikuje iskrena, pristno občutena in uglašena lirika, iz katere je čutiti usodo in miselnost prenekatere slovenske ženske, rojene v prvi polovici dvajsetega stoletja, se v novejših literarnih zgodovinah in pregledih pojavlja le se mimogrede, zgodi pa se celo, da je sploh ne obravnavajo.
Keywords: Taufer, Vida, 1903-1966; Slovene literature; slovenska književnost; slovenska poezija; slovenske pesnice; biografije; literarne študije