15. Kongres športa za vse in jubilej kongresov športne rekreacije - Berčič, Herman (Šport (Ljubljana), 2021)
Na 15. kongresu športa za vse je bila obravnavana vsebinsko večpomenska problematika povezana s športno rekreacijo, turizmom in okoljem. Poudarjena je bila povezanost športa in turizma in njuna medsebojna odvisnost. S številnimi in raznolikimi dejavnostmi se lahko bogatita in na različnih ravneh od državne do lokalne prinašata pomemben delež k promociji in vrednotenju obeh področij. Pogoji za trajnostno rast slovenskega turizma in izbranih športov za njegovo rast so dani, ker je Slovenija zelena, aktivna in zdrava destinacija. Razvojno smo zavezani trem splošno sprejetim stebrom trajnosti: ekonomski uspešnosti, odgovornosti do narave in družbeno-kulturni ustreznosti. Pri tem so pomembne raznolike športno-turistične vsebine, še zlasti planinska in gorniška dejavnost s pripadajočo planinsko infrastrukturo. Večja pozornost je bila dana trženju športno - turističnih proizvodov, zelenim površinam, varstvu narave in tudi naši osrednji turistični organizaciji (STO) ter njeni vlogi v mednarodnem prostoru. Kongres je zaznamoval tudi korona čas in prizadevanja za višje vrednotenje športa, dodan pa je tudi zapis o jubileju kongresov športne rekreacije oz. športa za vse.
Keywords: corona period; environment; health; jubilee; jubilej; korona čas; okolje; past congresses; pretekli kongresi; sport; sport for all; sport recreation; šport; šport za vse; športna rekreacija; tourism; turizem; zdravje