Janez Svetokriški o svetniških zavetnikih in zavetnicah - Makarovič, Gorazd (Traditiones (Ljubljana), 2002)
Iz petih knjig slovenskih pridig, ki jih je napisal kapucinski pridigar Janez Svetokriški in so bile natisnejne med letoma 1691 in 1707, so povzete obravnave zavetniških svetnikov in svetnic
Keywords: Janez Svetokriški; Tobia Lionelli; pridige; svetniki; biografije