Merjenje spletnega oglaševanja in aktivnosti uporabnikov Interneta - Kogovšek, Luka (Teorija in praksa, 2000)
V članku obravnavamo in primerjamo najpogosteje uporabljene metode merjenja aktivnosti uporabnikov Interneta, pri čemer se posebej osredotočamo na merjenja povezana s spletnim oglaševanjem. Obravnavamo merjenja, ki temeljijo na zapisih na spletnih in oglasnih strežnikih (web-server in ad-server centric) ter merjenja, ki temeljijo na preučevanju uporabnikov Interneta (user-centric). Opozorimo na temeljne prednosti in slabosti vsake med njimi, pri čemer razpravo umeščamo v širši kontekst metod za zbiranje podatkov.
Keywords: Measurement; Merjenje; Advertising; Internet; Oglaševanje; informacijska tehnologija; information technology; spletne strani; tržno komuniciranje; raziskave