Udje Družbe sv. Mohorja v ZDA od leta 1901 do leta 1916 - Vovko, Andrej (Traditiones (Ljubljana), 1997)
Družba sv. Mohorja je skozi več kot 140 let svoje zgodovine opravljala pomembno versko, narodnoprebudno, kulturno in izobraževalno poslanstvo med slovenskim narodom, tako v matični domovini kot tudi med izseljenci. V pričujočem članku sta predstavljena pregled udov Družbe po posameznih letih in mreža postojank Družbe sv. Mohorja v ZDA v letih 1901-1916 s 35 tabelami največjih med njimi, s podatki o številu članov, večjimi naročniki ter poverjeniki ter dvema "obhodoma" po ozemlju ZDA.
Keywords: Družba sv. Mohorja; Hermagoras Society; slovenski izseljenci; United States of America; ZDA; založbe; Slovenci; Slovenes; 1901/1916