Razvoj zaimenskega ogovornega sistema v slovenskih pisnih virih do leta 1850 - Jelovšek, Alenka (Slavistična revija, 2011)
V prispevku je predtavljen razvoj slovenskega zaimenskega ogovornega sistema do leta 1850, kot se izkazuje v starejših slovenskih pisnih virih. Posamezne stopnje so primerjane s sočasnim stanjem v nemščini, s pomočjo normativnih virov pa se poskuša pojasniti njegov jezikovnotipološko nepričakovan razvoj v 19. stoletju.
Keywords: 16.st./1850; onikanje; purizem; Slovene; slovenščina; sporočanje; tikanje; vikanje