Športni turizem po pandemiji COVID-19 - Loborec, Vesna (Šport (Ljubljana), 2021)
V prispevku predstavljamo športni turizem, njegov razvoj in pomen po pandemiji COVID-19. Šport je imel vedno pomembno vlogo v turistični ponudbi. Pričakovati je, da bodo turisti za okrevanje po pandemiji želeli počitnice preživeti po načelu aktivnih, zdravih in zelenih doživetij, z vključevanjem športnih dejavnosti na prostem. V času pandemije ljudje preživljamo veliko omejitev gibanja, športnih dejavnosti in potovanj, zato se bo potreba po teh aktivnostih po koncu pandemije nedvomno še okrepila. Turisti bodo iskali destinacije v naravi, v prijetnem okolju in manj v velikih mestih. Povpraševanje po "zelenih in varnih" destinacijah se je že v času pandemije zelo povečalo, pričakovati pa je, da bo povpraševanje le še večje.
Keywords: COVID-19; epidemic; epidemije; korona virus; pandemic; pandemije; sport; šport; tourism; turizem