Slovenska izseljenska društva v zahodnoevropskih državah med obema svetovnima vojnama - Drnovšek, Marjan (Dve domovini, 1996)
Avtor članka daje pregled slovenskih izseljenskih društev v zahodnoevropskih državah do leta 1940. Naredil ga je na podlagi časopisja, koledarjev in omemb v publicistiki, znanstvenih monografijah in razpravah.
Keywords: 1914-1940; izseljeniška društva; slovenski izseljenci; Zahodna Evropa