Bartol in Veber - Virk, Tomo (Jezik in slovstvo, 2014)
Prispevek se ukvarja z medbesedilnimi navezavami na Vebra in njegovo filozofijo v Bartolovi prozi ter z Bartolovim osebnim odnosom do nekdanjega profesorja in mentorja pri doktoratu.
Keywords: Bartol, Vladimir, 1903-1967; Veber, France, 1890-1975; književnost in filozofija; Slovene literature; slovenska književnost; kratka proza; filozofski vplivi; medbesedilnost