Performers and researchers in neo-pagan settings - Velkoborská, Kamila (Traditiones (Ljubljana), 2012)
V novopoganskih in magičnih okoljih ni več tradicionalne razlike med antropologom in "drugimi", saj imajo raziskovalci in izvajalci pogosto enako etnično ozadje, družbeno pozicijo in stopnjo formalne izobrazbe. Avtorica je izpostavila osnovne antropološke poglede na magijo.
Keywords: ethnology; Etnologija; Verovanje; Magija; magic; ljudska verovanja; ljudski obredi; ljudski običaji