Klavirska dela Františka Josefa Benedikta Dusíka - Barbo, Matjaž (Muzikološki zbornik, 2015)
Dusík se nam v klavirskih skladbah kaže kot spreten skladatelj in briljanten pianist. Strukturna jasnost in fantazijska sproščenost, dramatična ekspresivnost, pianistična eruptivnost obsežnih cod in vsebinska zaokrožitev večstavčnega ciklusa izkazujejo odlično poznavanje sodobnega kompozicijskega stavka ter pričajo o njegovi estetski prepričljivosti.
Keywords: češka glasba; češki skladatelji; Dusík, František Josef Benedikt; klavirska glasba; pianisti; slovenska glasba; sonate