Interactions between tradition and modernism in Serbian church music of the 20th century - Moody, Ivan (Muzikološki zbornik, 2011)
Sestavek se ukvarja z vprašanjem "zmernega" oziroma "ublaženega" modernizma v odnosu do srbske cerkvene glasbe 20. stoletja, pri čemer prihaja do zaključka, da njegov vpliv - v dialogu s pravoslavno duhovnostjo in pomisleki, ki zadevajo liturgično umetnost - ni bil samo pozitiven, ampak je še daleč, da bi bil izčrpan.
Keywords: cerkvena glasba; church music; modernism; modernizem; Serbia; Srbija