Miselna izhodišča Dragotina Cvetka - Pompe, Gregor (De musica disserenda, 2012)
Bibliografski pregled del Dragotina Cvetka ne izkazuje le širine in znanstvenih preferenc, temveč razkriva tudi osnovna raziskovalčeva metodološka ter v marsičem tudi svetovnonazorska izhodišča, ta pa so se v marsičem oblikovala po miselnih izhodiščih Cvetkovih univerzitetnih učiteljev, ki so v tridesetih letih večinoma prisegali na pozitivistično metodo.
Keywords: Cvetko, Dragotin, 1911-1993; zgodovina glasbe; glasba; music; history; zgodovinopisje; muzikologija; metodologija; Slovenia; Slovenija