Una nuova sottospecie del genere Duvalius del Lazio meridionale (Italia) (Coleoptera: Carabidae: Trechinae) - Magrini, Paolo (Acta entomologica slovenica (Ljubljana), 2002)
Opisan je Duvalius lepinensis ametistinus ssp. n. iz srednje Italije Grotta Ouso dei Maiali N° 254 La/LT, m 720 m., Cori (Latina), Monte Lupone (MontiLepini settentrionali), Lazio. Nova podvrsta se razlikuje od tipske oblike po obliki kopulacijskega dela samčevega genitalnega organa.
Keywords: Coleoptera; hrošči; Italija; Italy