Pripovedno izročilo iz Kamniškega kota - Cevc, Tone (Traditiones (Ljubljana), 1999)
V prispevku je objavljenih 17 povedk in 2 pravljici, zapisanih v narečju, ki jih je avtor posnel na magnetofonski trak v letih 1971-1973 v dolini Bistričice v okolici Kamnika (Kamniške Alpe). Med objavljenim gradivom je tudilegendarno izročilo o svetem Luku, ki je nevede ubil starše (št. 14). Povedka je ohranila v svojem jedru poredkrščanski mit o Ojdipu
Keywords: slovstvena folklora; ljudsko slovstvo; oral literature; Kamnik; Slovenia; Slovenija