Uporaba SSKJ pri pouku v osnovnošolski knjižnici - Škrlj, Gregor (Šolska knjižnica, 2016)
Namen prispevka je predstaviti primer pouka uporabe in učenja dela s slovarji, natančneje s SSKJ (prvič se z uporabo slovarjev učenci srečajo že v 4. razredu). Podrobneje bo opisan pouk slovenščine v 7. razredu, kjer učenci poglobljeno spoznavajo, in uporabljajo SSKJ ter doživijo drugačno poučevanje in skupinsko delo s slovarji (tiskanimi in elektronskimi).
Keywords: IKT; informacijsko-komunikacijska tehnologija; osnovne šole; pouk; slovarji; slovenščina; SSKJ; šolske knjižnice; učni pripomočki