Termovka - Južnič, Stanislav (Vakuumist, 1996)
Opisujemo raziskovanje vakuuma kot toplotnega izolatorja. Posebno pozornost posvečamo odkritju Dewarjeve posode in njeni uporabi v Evropi in ZDA.
Keywords: hladilna tehnika; toplotna izolacija; termovka; vakuumska izolacija