The symphonic poem in Slovene music - Venišnik, Vesna (Muzikološki zbornik, 2013)
Članek bo predstavil značilnosti simfonične pesnitve na Slovenskem s pomočjo zunaj glasbenih programov, ki so jih skladatelji izbrali za svoje simfonične pesnitve in preko analize izbranih del.
Keywords: simfonična glasba; simfonična pesnitev; slovenska glasba