Uporaba institutov poslovnega obligacijskega prava v postopku s prevzemno ponudbo - Plavšak, Nina (Podjetje in delo, 2015)
Zakon o prevzemih ureja postopek v zvezi s prevzemno ponudbo in pri tem določa nekatera posebna pravila o sprejetju prevzemne ponudbe, sklenitvi pogodb z vsebino prevzemne ponudbe in izpolnitvi medsebojnih obveznosti, ki nastanejo s sklenitvijo teh pogodb. Splošna pravila o teh institutih ureja Obligacijski zakonik. Avtorica v prispevku razloži razmerje med splošnimi pravili pogodbenega obligacijskega prava in posebnimi pravili, ki se uporabljajo po ZPre-1.
Keywords: obligacijsko pravo; podjetja; pogodbe; ponudba; prevzem