Europe-in-between through the eyes of Cohen and Dugin - Botić, Jurica (Dela - Oddelek za geografijo Filozofske fakultete v Ljubljani, 2013)
Članek prinaša primerjalno analizo geopolitičnih pristopov ameriškega in ruskega geopolitika Saula B. Cohena in Alexandra Dugina k določanju položaja Vmesne Evrope v sodobnem svetu. Prikazana je prostorska definicija termina, ki ga je v znanstveno literaturo uvedel F. Tunjić, in pogled na to območje z vidika pomorskih in kopenskih geopolitik skozi razmišljanja omenjenih avtorjev. Poskušamo tudi primerjati sedanji geopolitični trenutek s tendencami, predstavljenimi v delih teh avtorjev, in določiti prihodnji geopolitični razvoj v Vmesni Evropi.
Keywords: Europe; Evropa; geopolitika; politična geografija