Drawing up an inventory of intangible cultural heritage - Stiermayr, Eva (Traditiones (Ljubljana), 2012)
Čeprav je v Avstriji uresničevanje Unescove Konvencije o varovanju nesnovne kulturne dediščine šele na začetku, je mogoče opaziti pomembno in rastoče zanimanje za nesnovno kulturno dediščino. Nosilci tradicije prosijo za pomoč in sodelovanje, da bi okrepili svojo vidnost oz. navzočnost v javnosti. Številne ustanove odkrivajo nesnovno kulturno dedišlino kot novo razsežnost kulturnih in raziskovalnih aktivnosti in tudi javne ustanove izražajo interes za razpravljanje o njej.
Keywords: ethnology; Etnologija; Kulturna dediščina; cultural heritage; Nepremična kulturna dediščina; intangible cultural heritage; Austria; Avstrija; nesnovna kulturna dediščina; UNESCO