Na sledi (arhaičnih) predstav in uver - Šivic-Dular, Alenka (Traditiones (Ljubljana), 1997)
V članku so z etimološkega vidika prikazana slovenska poimenovanja za 'Coccinello', ki tako kot v drugih jezikih dokazujejo, da je bila ta drobna žuželka povezana z vrsto arhaičnih predstav, na Slovenskem večinoma iz kresnega časa. Opozorjeno je tudi na pomen nagovorov zanjo, ki bi jih za slovenski prostor šele bilo treba motivno in tipološko preučiti.
Keywords: Slovene; slovenščina; etimologija; etymology; žuželke; pikapolonica; leksikologija; lexicology