Politična kultura med Slovenci v Južni Ameriki (Argentina) - Žigon, Zvone (Traditiones (Ljubljana), 1997)
Pisec se v besedilu dotika temeljnih socioloških in antropoloških pojmov, povezanih z odnosom posameznik - družba in v luči gledanja na izseljenca kot (prav tako) politični subjekt opisuje politično kulturo nekoč in danes med Slovenci v Južni Ameriki, prvenstveno v Argentini.
Keywords: slovenski izseljenci; emigracije; narodna identiteta; politična kultura; Južna Amerika; Argentina