Bombus haematurus (Hymenoptera: Apidae), new species in the Slovenian bumblebee fauna - Jenič, Aljaž (Acta entomologica slovenica (Ljubljana), 2010)
Predstavljene so najdbe vrste Bombus haematurus v Sloveniji, nove priseljenke v slovenski favni čmrljev. Opisani so celotna razširjenost vrste, njeno širjenje proti severozahodu in možni razlogi zanj.
Keywords: čmrlji; entomologija; favna; Slovenia; Slovenija; Žuželke