O rojenicah ob Milkovi zibki - Pahor, Boris (Traditiones (Ljubljana), 1999)
Pisatelj se v svojem zapisu spominja začetkov prijateljevanje z Milkom Matičetovim, njunega skupnega prizadevanja za reševanje t.i. "narodnega blaga, sodelovanja pri književnih revijah od ilegalnih Brinjevk do Malajde in pozneje v reviji Zaliv
Keywords: Matičetov, Milko, 1919-; ethnology; etnologija; Slovenci; Slovenes