Strokovne in strateške zadrege stanovanjske politike - Verlič Christensen, Barbara (Teorija in praksa, 1994)
Nekdanje socialistične države se srečujejo s podobnimi težavami stanovanjske politike - denacionalizacija in lastninjenje. V transformacijskem obdobju povdarjajo funkcijo trga in vlogo države v stanovanjskem gospodarstvu. Reforme so zastale. Primer planirane indukcije trga je nova izkušnja. Nakazujejo se težnje poustvarjanja para-državnih neprofitnih ustanov odsotnosti podjetniške konkurence in zasebnih ivestitorjev. V nobeni od omenjenih držav pa ne poročajo o obstoju zasebnega najemnega fonda, najbolj dragem in nepriljubljenem statusu stanovalcev.
Keywords: stanovanjska politika; stanovanjsko gospodarstvo; privatizacija; denacionalizacija; stanovanjski trg; Slovenia; Slovenija; socialistične dežele