BRKO KUHA ZA VAS IN VAM SVETUJE ROGLJICI Vrečko suhega kvasa raztopimo v malo mleka, nato zamešamo v pol litra mleka 4 kavne skodelice olja, 1 kg moke, 1 pecilni pra-šek, 2 žlici sladkorja in 1 žličko soli. Vse to zamešamo v gladko testo in ga pustimo stati eno uro na toplem, razdelimo na 4 dele, jih prepognemo in razvaljamo ter razrežcm? na 8 delov. Oblikujemo rogljiče in jih polnimo z maso: 100 g sira in eno jajce. Rogljiče zavi-jemo in pečemo v srednje vroči pečici na po-maščenem pekaču. ALI VESTE, DA ... — se bakrena posoda najlaže očisti z vo-do, v kateri ste raztopili sodo bikarbono; — iz limone izcedimo mnogo več soka, če jo za nekaj trenutkov potopimo v vrelo vpdo; — madeže z bakrenih predmetov najlaže odstranimo s krpo, namočeno v črno kavo; — sveže zlikano perilo najprej pustimo da se ohladi, nato ga šele zložimo v omare; — steklenico od olja najlaže peremo tako, da vanjo vlijemo usedlino črne kave, nato pa jo speremo z vodo in sodo bikarbono; — rumene madeže s perila, ki ga dalj časa niste rabili, odstranite tako, da ga za dalj časa namočite v kislo mleko in nato sperete z vodo; — luske z ribe najlaže odstranite tako, da jo prej prelijete s kisoni; — lise, kl ostanejo na skodelicah za čaj in kavo, odstranite tako, da jih obrišete s krpo, namočeno v kis in sol; — prah z oblazinjenega pohištva najbolje odstranite brez sesalca s stepanjem prek vlažne krpe; — s koščkom vate, namočenim v mleko, odstranite madeže z lakastih čevljev in tor-bic; — svinčnik za obrvi laže ošilite, če ga za nekaj časa postavite v hladilnik in se vam ne bo zlomila mina; — preprečite neprijeten vonj pri kuhanju zelja ali pese tako, da daste v vodo nekaj kapljic olja ali kisa; — namesto belega vina za kuho lahko uporabite tudi kocko sladkorja, ki ste jo namočili v kisu; — če juho ali omako preveč posolimo, dajmo vanjo olupljen krompir, ki bo vpil od-večno sol.