Mnenje študentov pedagoških fakultet o kakovosti predmeta didaktika likovne umetnosti - Županić Benić, Marijana (Revija za elementarno izobraževanje, 2017)
Namen raziskave je bil oceniti zadovoljstvo študentov s predmetom metodika likovne umetnosti, ki ga poučujemo na hrvaških pedagoških fakultetah, in opredeliti področja, pomembna za izboljšanje. Kvalitativne odgovore (odprtega tipa) študentov smo pregledali in vsakega uvrstili v eno od naslednjih kategorij: izvedba poučevanja, študentove pedagoške izkušnje, vrednotenje in ocenjevanje, organizacija predmeta, dostopnost učnih gradiv in sredstev ter študentove kompetence poučevanja. Rezultati kažejo, da so študenti najbolj zadovoljni z izvedbo poučevanja, najmanj pa z organizacijo predmeta. Največ predlogov za izboljšanje imajo prav glede organizacije predmeta.
Keywords: visokošolski študij; učni predmeti; visual arts; likovna umetnost; metodika likovne umetnosti; student; študenti; mnenja; Croatia; Hrvaška