Spodbujanje zanimanja za branje prek interesne dejavnosti - Ciglič, Urška (Šolska knjižnica, 2023)
Branje je v današnjem svetu ena od najosnovnejših veščin. Brez branja ne moremo razumeti napisanih besedil, se pisno sporazumevati … Branje nas odnese v svet domišljije, kjer uživamo ob dogajanju v knjigi, se otresemo skrbi … Vendar – kako spodbuditi otroka k branju? Je dovolj, da mu knjige le postavimo na doseg roke? V uvodnem delu je predstavljenih nekaj dognanj slovenskih avtoric o pomenu spodbujanja branja, v nadaljevanju pa predstavljam konkretne primere, prek katerih pri otrocih spodbujamo zanimanje za branje.
Keywords: bralna pismenost; branje; interesne dejavnosti; motivacija