Sporazumevanje in priznanje krivde - kako smo zmogli brez njiju - Marinko, Janko (Podjetje in delo, 2015)
Po hudi krizi celotnega sodnega sistema v devetdesetih letih se je z različnimi zakonodajnimi, upravljavskimi in informacijskimi ukrepi začelo stanje izboljševati. Instituti sporazumevanje, priznanje krivde in predobravnavni narok so sodiščem omogočili prenovo poslovnih procesov, s čimer se je pomembno izboljšala pravočasnost odločanja v kazenskih postopkih.
Keywords: kazenski postopek; kazniva dejanja; krivda; odločanje; sodišča; storilci