Dr. Anton Korošec, častni občan Bleda - Rozman, Franc (Časopis za zgodovino in narodopisje, 2022)
V prispevku je prikazano politično ozadje sprejemanja uglednih ljudi v častno občanstvo Bleda vse od leta 1876, ko je prvi častni občan Bleda postal dr. Janez Bleiweiss, do časa pred drugo svetovno vojno, ko je leta 1938 častni občan Bleda postal dr. Anton Korošec. Anton Korošec je bil prejemnik knjige 322 slovenskih občin, ki so mu podelile naziv častni občan. V literaturi je bila ta knjiga večkrat omenjena, vendar je veljalo, da njena usoda ni znana.
Keywords: Bled; častni občani; honorary citizens; Korošec, Anton; Slovenian politicians; slovenski politiki