From neutrality to praxis - Araújo, Samuel (Muzikološki zbornik, 2008)
Potem ko obdela najnovejše spremembe v socialnoznanstvenih paradigmah in premisli lastne raziskovalne izkušnje z glasbenimi skupnostmi v Braziliji, avtor predstavi štiri raziskovalne primere, v katerih odkriva dokaze za precejšnje spremembe raziskovalnih scenarijev v smeri naraščajočih, politično naravnanih zahtev, ki jih skupnosti postavljajo pred raziskovalce.
Keywords: ethnology; etnologija; etnomuzikologija; politics; politika