Pomen šolske športne dvorane za razvoj športne kulture - Jurak, Gregor (Šport (Ljubljana), 2013)
V prispevku predstavljamo pomen šolskih športnih dvoran za gibalno dejavnost ljudi, značilnosti športne dvorane kot učnega okolja in nekatere osnovne pojme, ki so povezani s šolsko športno dvorano, njihovo razumevanje pa predstavlja osnovo za preučevanje različnih značilnosti šolskih športnih dvoran iz uporabniškega vidika; to je iz vidika učencev in učiteljev ter drugih uporabnikov šolske športne dvorane v času izven pouka.
Keywords: gibalna dejavnost; management športnih objektov; sport; šolske športne dvorane; šport; športna dejavnost; športna vzgoja; telovadnice; učno okolje