Grozeča prikazen mesta v stripu - Stanič, Ivan (Urbani izziv, 2003)
Strip je oblika pripovedi, kjer so nanizanim slikam dodane izrečene besede, misli upodobljenih oseb ali dodatni razlagalni opisi v slikah, zraven njih ali pod njimi. Besedila in risbe se dopolnjujejo. Pripoved beremo in opazujemo.Predmet tega prispevka je prikaz mesta v stripu oziroma upodobitev mesta kot prizorišča zgodb ne glede na njihov žanr.
Keywords: mesta; motivi; podoba; stripi; upodobitev; vizualna umetnost