Vadba košarke v drugem in tretjem triletju osnovne šole - Bergant, Blaž (Šport (Ljubljana), 2024)
Košarka je ena izmed najbolj priljubljenih športnih panog v Sloveniji. Učitelji v osnovnih šolah sledimo učnemu načrtu, v okviru katerega je veliko možnosti, da vadbene ure za učence in učenke naredimo zanimive, zabavne in poučne, hkrati pa tudi nekoliko tekmovalno obarvane. V članku je predstavljen način dela, ki ga z otroki izvajam v osnovni šoli.
Keywords: basketball; curriculum; elementary school; košarka; method of work; način dela; osnovna šola; pouk; sport; šport; teaching; učni načrt