Skladenjska analiza slovenščine in slovenski jezikoslovno označeni korpusi - Ledinek, Nina (Jezik in slovstvo, 2018)
V prispevku opozarjamo na možnosti izrabe jezikoslovno označenih korpusov slovenščine za skladenjsko analizo jezika, pri čemer ugotavljamo, da je zaradi slabše razvite slovenske jezikovne infrastrukture - uporabnikom je sicer na voljo vsaj 8 skladenjsko označenih korpusov slovenščine, žal pa zaradi svoje neobsežnosti omogočajo skladenjske analize le v omejenem obsegu - sistematičnih in celostnih na korpusnih podatkih temelječih raziskav slovenske skladnje malo, večinoma pa se opirajo na analizo oblikoskladenjsko označenih korpusov slovenščine.
Keywords: drevesnica; korpusno jezikoslovje; oblikoskladenjsko označevanje korpusov; skladenjsko označevanje korpusov; skladnja; slovenščina