Policy networks - Fink-Hafner, Danica (Teorija in praksa, 2019)
Članek prispeva k sodelovanju med raziskovanjem javnopolitičnih omrežij in raziskovanjem vladavine (governance) z uporabo analize socialnih omrežij (ASO). Analiza evropskega večravenskega javnopolitičnega odločanja na empiričnih podatkih, zbranih v okviru projekta INTEREURO, je osredotočena na značilnosti preučevanih omrežij, nadgradnjo hipotez iz literature o javnopolitčnih omrežjih in o vladavini (governance) ter na presoji potencialov za koordiniranje javnopolitičnih omrežij v oblikovanju politik EU. Avtorji na podlagi analize redefinirajo odločevalski center v javnopolitičnih omrežjih EU in ugotavljajo, da se koordinacijske kapacitete javnopolitičnih omrežij razlikujejo med različnimi javnopolitičnimi področji.
Keywords: Analiza omrežij; Evropska unija; Interesne skupine; Interest groups; Javnopolitična omrežja; Network analysis; Oblikovanje politik; Policy making; Policy networks; socialna omrežja