Die römische Reichsgrenze zwischen Beograd und dem Eisernen Tor nach der Eroberung Dakiens - Radnóti, Aladár (Arheološki vestnik, 1975)
Profesor Radnóti je kmalu po zaključku 9. mednarodnega kongresa raziskovalcev rimskega limesa v Romuniji umrl (8. 12. 1972). Predavanje, ki ga je imel tam (10. 9. 1972), ni mogel več sam izpiliti za tisk in ni bilo pravočasno oddano za objavo v kongresnem zborniku. Ker se študija v glavnem tiče jugoslovanskega sektorja gornje mezijskega limesa, se je že sam odločil za to, da bi jo objavil v Arheološkem vestniku. Gospa profesor Marija R. Alföldi, njegova vdova, je študijo pripravila za tisk in jo predala skladno z njegovo namero nam.
Keywords: 2.st.; 2nd cent.; Banat; Dacia; Dacija; limes (rimski obrambni zidovi); limes (Roman defensive walls); Upper Moesia; Zgornja Mezija