Richard Wright, Toni Morrison, and United States book clubs - Madigan, Mark J. (Acta neophilologica, 2004)
Avtor se v eseju osredotoči na vprašanje o komercialnih knjižnih klubih v Združenih državah Amerike. Ob tem predstavi najstarejši komercialni knjižni klub Book-of-the-Month-Club (BOMC) ter Oprah's Book Club (OBC). Le-ta nosi imepo svoji ustanoviteljici, televizijski osebnosti, Oprah Winfrey. Pisec razprave tudi ugotavlja pomen in vlogo teh klubov za dela dveh afriško-ameriških avtorjev, Richarda Wrighta in Toni Morrison.
Keywords: afroameriška književnost; American literature; ameriška književnost; črnska književnost; knjižni klubi; Morrison, Toni, 1931-; Wright, Richard, 1908-1960; založništvo