O razlagi pravil gospodarskega pogodbenega prava ob sodbi VSL V Cpg 734/2020 in sklepu VS RS III DoR 65/2021 - Kranjc, Vesna (Podjetje in delo, 2021)
Avtorica je v prispevku kritična do odločitve sodišča v gospodarskem sporu. Pred obravnavo konkretnih pogodbenih pogojev o pogodbeni kazni in odločitve sodišča opozori na posebnosti pri normiranju zakonskih pravil gospodarskega pogodbenega prava in na izhodišča za razlago sporne pogodbene vsebine.
Keywords: application and interpretation of legal rules; commercial contract law; contract interpretation; contractual penalty; gospodarsko pogodbeno pravo; judgement VSL V Cpg 734/2020; pogodbena kazen; razlaga pogodb; sodba VSL V Cpg 734/2020; uporaba in razlaga zakonskih pravil