Simulacija stroškov za izbor fleksibilnih proizvodnih sistemov - Bizjak, Franc (Les (Ljubljana), 1999)
Simulacija stroškov je lahko pomembno orodje pri izbiri proizvodnih sistemov, ki zagotavljajo minimalne stroške. V prispevku so opisane možnosti in model simulacije stroškov, ki upošteva storilnost, fleksibilnost in organiziranost tehnologije, odvisno od stroškov. Ta omogoča izbiro proizvodnih sistemov, s katerimi ob enakih drugih pogojih, kot so kakovost in dobavni roki, izberemo optimalen proizvodni sistem.
Keywords: proizvodni sistemi; simulacija; stroški