Problematika pravne ureditve Zoisovih štipendij - Pavliha, Gaja Ana (Pravnik, 2015)
Bistvo prispevka je kritična ocena sprememb zakonodaje na področju Zoisovih štipendij, predvsem pa krivic, ki se dogajajo štipendistom, ki so upravičeni do štipendij še po prejšnjem zakonu o štipendiranju. Sporna je predvsem ureditev prehodnega obdobja, ki najverjetneje ni v skladu z načelom enakosti in načelom varstva zaupanja v pravo. Prav tako so problematične tudi razne ostale novosti, ki jih je uvedel novi Zakon o štipendiranju.
Keywords: izobraževalna politika; pravna ureditev; Slovenia; Slovenija; štipendiranje; štipendisti; Zoisove štipendije