Poučevanje teorije sistemov kot prispevek za pot v inovativno družbo - Ženko, Zdenka (Mednarodno inovativno poslovanje, 2009)
Inoviranja je premalo, ker vplivni ljudje premalo uporabljajo sistemsko - potrebno in zadosti celovito vedenje, da bi dosegli potrebno in zadostno celovitost razumevanja problemov, ukrepov in posledic. Bolje bi bilo kombinirati njihovo nujno ozko specializacijo s sistemsko teorijo. Nekatere vrste sistemskih teorij in kibernetike omogočajo boljše reševanje tega problema, npr. dialektična teorija sistemov. Študentje spoznajo več sistemskih teorij. Prispevek nudi pregled izkušenj s poučevanjem le-teh. Vključuje sedanji program predavanj in metode poučevanja.
Keywords: dialektična teorija sistemov; inovativnost; inoviranje; metode; sistemi; teorija sistemov