Sodobni mikrokrmilniki v pedagoškem procesu - Pogorelc, Janez (Ventil (Ljubljana), 2007)
Prispevek predstavlja sodobni 16-bitni mikrokrmilnik družine Texas Instruments MSP 430. Načrtovan 4 inrazvit je demonstracijski panel z množico senzorjev in aktuatorjev, ki so povezani z vmesniki mikrokrmilnika srednje kategorije s 64 priključki. Izvedena je aplikacija merjenja temperature in regulacije v toplotni coni. Namen dela je podpora študentom in učiteljem za področja avtomatike in robotike.
Keywords: merjenje; mikrokrmilniki; regulacija; temperatura